tisdag 20 november 2012

Skördetid

Även om november är en månad när man mest längtar till nästa vår, så är den tidiga hösten fantastisk på Rotvik. Vi har gott om Lönn och Asp här och färgspelet innan den första frosten klär bladen av träden är ett skådespel vi ser från första parkett.



Hösten är också skördetid, både i växthuset och i markerna runt gården. Det finns fortfarande kvar några av sommarens smultron bakom Bastuhuset och längs stigen ner mot sjön plockar vi blåbär och lingon.


Lite längre bort längs stigen börjar kantarellerna titta fram redan efter midsommar och om sommaren inte är för torr blir det flera liter under hösten.


Med lite hjälp av hönsen har vi ingredienser till både förrätt och efterrätt.


Även växthuset lämnar sina välkomna bidrag till en hushållning med lyxkant. Mogna fikon till marmeladen, färska citroner till den ångkokta laxen med sparris och hollandaise (en del får man handla hos Mickes Fisk). De blå druvorna, som i 2011 års tappning blev ett svalt Rosévin, blir en fin avrundning.




Så samlar man energi och minnen som bär hela vägen över vintern, tills det är dags igen för frukost i gröngräset utanför Orangeriet.


Rotvik blommar.

Idag är det den 20 november och man kan behöva en påminnelse om dagar som är ljusare och mer färgglada. Som när gården fullkomligt exploderar i blomprakt. Det är ett lika stort underverk varje år; följ med på en tur ...





















torsdag 8 november 2012

Med gården som arbetsplats.

Vår flytt till gården öppnade verkligen nya möjligheter för oss att inrätta våra liv så som vi drömt om; ett fritt liv nära naturen, men ändå med allt vi önskade av storstan inom ett stenkasts avstånd. Pirjo kunde flytta hela sin designverksamhet till gården och slapp inte bara alla resor in och ut från stan, utan också hyran för butik och ateljé i stan. Hyra betalar hon visserligen fortfarande, men till oss själva! Christer började jobba alltmer hemifrån och reser numera bara in till stan för viktiga kundmöten.


Renoveringen och inredningen av Ladan skapade allt det som Pirjo behövde i sin verksamhet. Och kunderna följde med! Resan hit blev en kvart längre än tidigare, men det uppvägdes med råge av hela atmosfären här. Hur många butiker i stan bjuder på kaffe i Orangeriet?



Flytten av verksamheten öppnade också möjligheter att utvidga affärsidén; från bara "Du blir fin" till att även omfatta "vill ha, må bra". Idag hittar man inte bara personliga kläder hos Pirjo, utan också trivselskapande heminredning, väldoft och vackra saker.








För att inte tala om alla nya möjligheter att visa upp de egna kollektionerna i en fantastisk miljö! Modevisningen i trädgården på försommaren har blivit en tradition. Så långt från den pretentiösa catwalken man kan komma.







Här finns också precis de miljöer vi behöver för att fotografera fantastiska bilder till våra reklampresentationer. Är du nyfiken på Pirjos design ska du titta på albumen på Facebook (http://www.facebook.com/pages/Pirjo-Design/192014210809183?ref=hl). Eller på Pirjos hemsida(www.pirjodesign.se).





Nu när vintern närmar sig, kanske du behöver en fin kappa?