fredag 19 oktober 2012

Husesyn Storstugan

Välkommen till en titt in i Storstugan. Eftersom vi bor i Torpet själva, så använder vi det här huset som gästhus till släkt och vänner som hälsar på. Storstugan är byggd nästan 150 år senare än Torpet, men i samma stil för att hålla ihop gårdens karaktär. Det är alltså ett helt modernt hus med normal takhöjd och nutida boendestandard. Inget extravagant, men mycket hemtrevligt.


Huset har en öppen planlösning med hall, kök och allrum som går i ett. Till höger i hallen ligger ett sovrum, dusch/toa, samt tvättstuga (med egen utgång på husets gavel). I tvättstugan finns en frånluftsvärmepanna som skickar ut vattenburen värme i hela huset.


Här är sovrummet på entréplanet.


Till vänster från hallen öppnar sig det stora köket med plats för ett rejält matbord. Misja mitt på golvet är vår fina Sibiriska katt. En väldigt speciell katt, som man inte blir allergisk av.


Från köket kommer man direkt in i allrummet. Vi har en liten soffgrupp och morfars piano till vänster. I bildens högerkant syns den öppna spisen, som ligger mitt i huset. En extra finess är fläkten som blåser ut varmluft i rummet när man eldar.


Tittar man till höger så fortsätter fönstren i en alkov ut mot det stora trädäcket som vetter mot skogen. Här syns också trappan till övervåningen.


Här är hela "soffhörnan" sedd från fönsteralkoven.


Och här är resten av rummet och trappan till övervåningen sedd från andra hållet.


Ta trappan upp till den övre hallen och TV-rummet i en öppen planlösning.


Åt andra hållet ligger trappan och hallen där man kom upp från undervåningen. Skorstensstocken i mitten.


Till vänster ovanför trappan ligger det första av övervåningens 3 sovrum.


Rakt fram ligger det pyttelilla sovrummet i burspråket mot husets framsida. Det kan också inredas som ett litet kontor, om man vill.


Till höger i den övre hallen ligger det tredje sovrummet.


Till vänster ovanför trappan finns också ett stort badrum med rejält hörnbadkar.


Välkommen ner i köket igen. Vi kanske får bjuda på ett litet glas Chateau Rotvik årgång 2011? Det har just tappats på ekfat för att mogna i 3 år, men smakar redan väldigt gott. Det är en Sauternes och druvorna kommer från vårt eget Orangeri 20 meter bort.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar